Spiegeltenten waren aan het begin van de vorige eeuw pronkstukken van de kermis. Ze werden opgebouwd en afgebroken en trokken het hele land door om mensen te vermaken. De naam komt van de prachtige facetspiegels in de panelen en pilaren.

De Spiegeltent in Gouda is inmiddels een begrip. Een antieke muziek– en danssalon, gebouwd in 1912 door de gebroeders Teugels uit Walem (B). In 1976 is de tent tijdens een zware storm in Scheveningen omgewaaid en vervolgens op een oplegger opgeslagen. Berry Rutjes Sr. wist er in 1981 de hand op te leggen op en restaureerde deze met veel liefde, bloed, zweet en tranen en met gevoel voor authenticiteit. In 1982 werd de tent permanent opgebouwd in een voormalig grachtenpakhuis in het sfeervolle en monumentale Gouda.
Déze spiegeltent reist daarom niet meer rond, maar het plezier dat men aan en in dit prachtexemplaar heeft is nog gelijk aan dat van een eeuw geleden! Door de activiteiten van de stichting Gouda JazzXperience, zal dit plezier in de Spiegeltent alleen nog maar groter worden.

Spiegeltent Gouda


De Spiegeltent
Turfmarkt 51
2801 GW Gouda (NL)
Tel; (+31) (0)182-529292
Fax (+31) (0)182-510336
www.spiegeltent-gouda.nl
info@spiegeltent.info